Kennismaking

Jeu de Boules kennen wij in Nederland als een spelletje, dat in Frankrijk overal gespeeld wordt. Het beeld bestaat dat het dan wat oudere mannetjes zijn, met alpinopet, die op een dorpsplein, maar ook in het Bois de Boulogne in Parijs, aan het spelen zijn.
Maar wist u dat Jeu de Boules [Petanque] ook een officiële, internatio­nale wedstrijdsport is met Landelijke- en Wereldkampioen­schappen [2010: Izmir, Turkije] voor mannen, vrouwen en jeugd?
En dat er alleen al in Nederland meer dan 200 verenigingen zijn met samen meer dan 18000 leden, die aangesloten bij de NJBB, deze sport ook in competitieverband, in toernooien of als recreant spelen?

Het wordt in principe als een zomersport gezien, maar ook ’s winters, of bij slecht weer kan er in overdekte accommodaties worden gespeeld [het gehele jaar door dus].

Als sport is het beoefenen van Jeu de Boules heel gezond. Het gehele lichaam is erbij betrokken. De de boulers van PC Amitié voegen er de woorden sociaal & gezellig erg graag aan toe.
Het is dan ook om deze reden dat wij het beoefenen van Jeu de Boules onder de aandacht willen brengen en aanbevelen.

De speeltijden zijn:
Maandagmiddag             13.30  tot ± 17.00 uur
Dinsdagmiddag              13.30  tot ± 17.00 uur
Woensdagmiddag           13.30  tot ± 17.00 uur
Vrijdagavond          19.00  tot ± 23.00 uur
Zaterdagmiddag NPC    12.00 tot ± 18.00 uur

Als u zich voor bovengenoemde tijdstip meldt bij de leiding van die dag dan wordt u meegeloot en kunt u vrijblijvend een partijtje meespelen en wegwijs gemaakt worden in het jeu de boulespel of zoals u wilt,  de sport Petanque.